Letöltések, hasznos anyagok

 

HammerHead Rhythm Station 1.0 (.exe - .zip)

A skálavariációkat a nyers technikai alapozás után mindenképpen metronómmal vagy ritmusalappal gyakoroljuk. Az alábbi kitűnő programmal saját összetett ritmus, sőt egész ritmusszekció írható. A programban természetesen a taktusszám is beállítható és vannak előregyártott sablonjai is. Készítője a holland Bram Bos, aki egyébiránt a Pénzes-féle Gitár-, és Zongoraiskolának megadta a program ingyenes felhasználási jogát. Thank you Mr. Bram Bos!

 

 

Hammerhead metronóm-beállítások (.HH - .zip)

A Hammerhead saját .HH file-kiterjesztést használ. Gyártottam 3 egyszerű HH-filet metronómnak. Javaslatom, hogy az alapértelmezett metronóm a Rimshot - whole nevű legyen.

 

 

Weird metronóm (.exe)

Egy másik, nagyon egyszerű, de hatékony és sokoldalú program. Nagy előnye, hogy a taktusszám 4-től egészen 1000-ig (!) növelhető.

 

 

Normál zenei A hang (.mp3)

Szorgalmas érdeklődők tanulmányozhatják a normál zenei A hangot, amely a legutolsó zenei konferencia szerint (figyeljük az évszámot: 1939) pontosan 440 Hz. Ez az abszolút zenei referencia mindenütt a világon. Erre hangol az ausztrál kettőzött vegyeskar éppúgy, mint a részeg angol tengerész a liverpooli dokk-kocsmában. Ebben nincs túl sok zenei élvezet, inkább csak érdekesség.

 

 

Finale Notepad 2003 (.exe - .zip)

A folyamatosan korszerűsített és 2009-ig ingyenes programnak ez egy régebbi változata. A Gitáriskolához szükséges összes kottát evvel a programmal készítettem, így aki tanulmányozni szeretné őket, inkább ezt a változatot telepítse fel, ne az újabbat. A telepítéshez szükséges a szériaszám is, amely WNNR-31243106.