Letöltések, hasznos anyagok

 

HammerHead Rhythm Station 1.0 (.exe - .zip)

A skálavariációkat a nyers technikai alapozás után mindenképpen metronómmal vagy ritmusalappal gyakoroljuk. Az alábbi kitűnő programmal saját összetett ritmus, sőt egész ritmusszekció írható. A programban természetesen a taktusszám is beállítható és vannak előregyártott sablonjai is. Készítője a holland Bram Bos, aki egyébiránt a Pénzes-féle Gitár-, és Zongoraiskolának megadta a program ingyenes felhasználási jogát. Thank you Mr. Bram Bos!

 

Utólagos megjegyzés

Az alkalmazás nem került továbbfejlesztésre, ezért csak Win XP operációs rendszeren képes futni. Ezt modern operációs rendszereken virtuális gép telepítésével tudjuk modellezni.

 

 

Hammerhead metronóm-beállítások (.HH - .zip)

A Hammerhead saját .HH file-kiterjesztést használ. Gyártottam 3 egyszerű HH-filet metronómnak. Javaslatom, hogy az alapértelmezett metronóm a Rimshot - whole nevű legyen.

 

 

Weird metronóm (.exe)

Egy másik, nagyon egyszerű, de hatékony és sokoldalú program. Nagy előnye, hogy a taktusszám 4-től egészen 1000-ig (!) növelhető.

 

 

Normál zenei A hang (.mp3)

Szorgalmas érdeklődők tanulmányozhatják a normál zenei A hangot, amely a legutolsó zenei konferencia szerint (figyeljük az évszámot: 1939) pontosan 440 Hz. Ez az abszolút zenei referencia mindenütt a világon. Erre hangol az ausztrál kettőzött vegyeskar éppúgy, mint a részeg angol tengerész a liverpooli dokk-kocsmában. Ebben nincs túl sok zenei élvezet, inkább csak érdekesség.

 

 

Finale Notepad 2003 (.exe - .zip)

A folyamatosan korszerűsített és 2009-ig ingyenes programnak ez egy régebbi változata. A Gitáriskolához szükséges összes kottát evvel a programmal készítettem, így aki tanulmányozni szeretné őket, inkább ezt a változatot telepítse fel, ne az újabbat. A telepítéshez szükséges a szériaszám is:

 

WNNR-31243106