Szerzői jogok a Pénzes-féle zongora-módszertannál

 

Bár a zene közkincs kategóriája, ám az azt leíró és értelmező módszertanok már egyértelműen nem, ezért szeretném felhívni mindenki figyelmét EU-normás szerzői jogaimra. Tehát nem kívánok a jövőben egyetlen zongora-oktatási anyagban sem találkozni az alábbi vagy ehhez hasonló okfejtéssel, amely:

  1. a felbontási-sablonokat matematikailag variálja,

  2. a felbontási-sablonokhoz a zene belső, ritmikai szimmetriája alapján ciklust állapít meg, valamint hozzá ciklusszámot rendel,

  3. a ciklusszámhoz körszámot rendel,

  4. és a dalt, zenét ilyen módon írja le.

Ez a kizárás vonatkozik a szemléltetés bármilyen formátumára: képletre (ha az az alábbi módszertani leírást modellezi), kottára, tabulatúrára vagy általam eddig nem ismert bármely formátumra (ha az az alábbi módszertani leírást modellezi).

 

Továbbá a kizárás egyértelműen vonatkozik bármilyen gitár-, basszusgitár-, hegedű-, cselló-, zongora-, vagy egyéb iskolára.

 

Továbbá szerzői jogi szempontból védettek az OPRE nevű komplex skálarendszerező és skálavariációs szoftver összes módszertani és programozástechnikai megoldása.

 

A plágiumot elkövető egyént vagy intézményt minden lehetséges megegyezés kizárásával beperelem olyan összegre, hogy még a dédunokáimnak is fog jutni nyalókára belőle...

 

A Pénzes-féle Zongoraiskola -annak összes módosításával együtt-, az Artisjusnál nyilvántartott, levédett és közjegyző előtt is hitelesített alkotás.

 

Pénzes László - 2013. június